Pravidelné návštevy koncertov sa oplatia s ABONENTKOU

Abonentky-v-predaji-od-20190919

ABONENTKY na 68. koncertnú sezónu Slovenskej filharmónie sú v predaji do 7. októbraPokladnici SF v historickej budove SND, vchod z Gorkého.

Ak rozmýšľate, že by ste od októbra do júna radi navštevovali koncerty Slovenskej filharmónie pravidelne, využite v týchto dňoch predaj ABONENTIEK.

ABONENTKA je finančne zvýhodnená séria koncertov. Okrem vstupenky na Vami vybraté koncerty máte predplatené aj svoje stále miesto v Koncertnej sieni alebo Malej sále Slovenskej filharmónie. ABONENTKA je prenosná, ak na Váš koncert nemôžete prísť, urobíte radosť návštevou koncertu svojim blízkym.

68. koncertnej sezóne ponúkame milovníkom klasickej hudby 14 koncertných cyklov. Symfonicko – vokálny, cyklus A/B; Hudba troch storočí: cyklus D/E; Populárne koncerty, cyklus C; Mimoriadne koncerty, cyklus M; Rodinné koncerty, cyklus R; Hudobná akadémia Slovenskej filharmónie, cyklus HA; Junior koncerty, cyklus J; Organové koncerty, cyklus O, Koncerty  Slovenského komorného orchestra, cyklus SKO; Hudba v chrámoch, cyklus S, Hudobná mozaika, cyklus HM;  Stará hudba, cyklus SH; Hudba a slovo , cyklus HS a nový koncertný cyklus v Malej sále SF Klavír a klaviristi , cyklus K.

Na väčšinu z nich si môžete zakúpiť finančne zvýhodnenú ABONENTKU.

Cena jednej abonentky sa pohybuje v rozmedzí 22 – 158 Eur v 1. kategórii a 17 – 122 Eur v 2. kategórii. Počet koncertov, ktoré je možné takto navštíviť je 4 – 22 podľa typu zvoleného koncertného cyklu.

Z ponuky koncertných cyklov vyberáme:

  1. Symfonicko-vokálny cyklus, A, B

2 x 11 abonentných koncertov, Koncertná sieň Slovenskej filharmónie

Cyklus A: vždy vo štvrtok o 19.00 h, Cyklus B: vždy v piatok o 19.00 h

  1. Cyklus Hudba troch storočí, D, E

2 x 11 abonentných koncertov, Koncertná sieň Slovenskej filharmónie

Cyklus D: vždy vo štvrtok o 19.00 h Cyklus E: vždy v piatok o 19.00 h (okrem 12. 04. 2017 v stredu)

Je možné  zakúpenie abonentky na kombinovaný cyklus AD (22 koncertov, štvrtky)

BE (22 koncertov, piatky) za zvýhodnenú cenu.

  1. Populárny cyklus, C

6 abonentných koncertov, Koncertná sieň Slovenskej filharmónie, vždy vo štvrtok o 19.00 h

4. Cyklus Slovenského komorného orchestra, SKO

7 abonentných koncertov, Malá sála Slovenskej filharmónie, Koncertná sieň Slovenskej filharmónie, vždy v nedeľu o 16.00 h

  1. Cyklus Klavír a klaviristi, K

6 abonentných koncertov, Malá sála Slovenskej filharmónie, vždy v utorok o 19.00 h

6.  Cyklus Rodinné koncerty, R

4 abonentné koncerty, Koncertná sieň Slovenskej filharmónie, vždy v sobotu o 16.00 h

22. 10. 2016, 10. 12. 2016, 18. 03. 2017 a 13. 05. 2017

Cena abonentky na cyklus rodinných koncertov: 11-22 €

Cena abonentky pre deti do 15 rokov: 4 €

Čo je v ponuke hlavných koncertných cyklov?

cyklus A, B

Tento cyklus už tradične prináša zopár významných osobností svetového koncertného umenia: dirigentov Muhaia Tanga, Daniela Raiskina, Darrella Anga (víťaz súťaže v Besancone 2007), Ilana Volkova, pravidelného hosťa  SF a wagnerovského špecialistu Ralfa Weikerta, pôvabnú kórejskú dirigentku Eun Sun Kim, hviezdneho Iona Marina a najmä Jamesa Judda, designovaného šéfa nášho orchestra, ktorý sa ešte pred nástupom do svojej zodpovednej funkcie nášmu publiku predstaví v dvoch atraktívnych programoch. Zo sólistov treba spomenúť špičkovú klarinetistku Sharon Kam, víťazku poslednej Chopinovej klavírnej súťaže Yuliannu Avdeevu, fenomenálneho britského pianistu Paula Lewisa a nepočujúcu perkusionistku Evelyn Glennie.

Hudba troch storočí D, E

V tomto cykle sa dostane  častejšie k slovu interpretačné majstrovstvo nášho filharmonického zboru. Bude účinkovať pod taktovkou Petra Altrichtera, Georga Pehlivaniana, Johna Axelroda, Leoša Svárovského a Alexandra Rahbariho. Bonbónikom sezóny bude bezpochyby  hosťovanie dirigentskej hviezdy Bertranda de Billyho v Beethovenovej Misse solemnis. Pozornosť si zaslúži aj náš mladý dirigentský zázrak Juraj Valčuha v koncertnom uvedení Straussovej opery Elektra.

Ozdobou cyklu budú aj traja husľoví virtuózi svetovej úrovne: Ilya Gringolts, Ivan Ženatý a Daishin Kashimoto (koncertný majster Berlínskych filharmonikov). Bývalý šéf Slovenskej filharmónie Emmanuel Villaume  sa na záver sezóny vracia za dirigentský pult svojho orchestra s Mahlerovou Treťou symfóniou.

Populárny cyklus C

Diela, ktoré zaznejú v tomto cykle, sú ozdobou symfonického repertoáru mnohých svetových orchestrov. Ťažisko tvoria známe symfonické básne Antonína Dvořáka, suita z baletu Spiaca krásavica P. I. Čajkovského, magická baletná suita Daphnis a Chloé Maurica Ravela či klavírne koncerty W. A. Mozarta, F. Chopina a F. Liszta. Nebude chýbať ani obľúbený koncert filmovej hudby už tradične pod taktovkou Rastislava Štúra.

Organové koncerty  O

Magický zvuk kráľovského nástroja v novej sezóne predstaví päť etablovaných koncertných organistov: Rakúšan Florian Pagitsch – profesor organovej hry na Hoschule fur Musik und darstellende Musik vo Viedni, Talian Roberto Marini – titulárny organista katedrály Teramo, Thomas Ospital – titulárny organista Radio de France a nositeľ 2. ceny na svetovej organovej súťaži v Chartre 2014, Zuzana Mausen Ferjenčíková – žijúca vo Fribourgu a Monika Melcová – pôsobiaca v Španielsku.

Jubileum Maxa Regera, posledného z nemeckých posledných velikánov priblíži recitál R. Mariniho. Mimoriadne náročnú transkripciu Obrázkov z výstavy Jeana Guillou predvedie jeho bývalá žiačka Zuzana Ferjenčíková. Cyklus uzavrie atraktívny organový duel dvoch organistov – T. Ospitala a M. Melcovej v programe výlučne francúzskych a ruských skladateľov.

Cyklus Slovenského komorného orchestra SKO

Náš legendárny súbor pokračuje v dlhoročnej tradícii komorných koncertov, ktoré publiku ponúka zhruba raz mesačne. Repertoár siedmich koncertov zahrnuje najmä diela 19. a 20. storočia (Johannes Brahms, Antonín Dvořák, Robert Fuchs, Ermanno Wolf-Ferrari, Ottorino Respighi, Josef Suk, Vladimír Godár, Ladislav Burlas, a i.), pričom ako sólisti sa predstavia najmä prví hráči orchestra SF. Raritou bude uvedenie Kvinteta C dur, G 453 pre gitaru a sláčikový súbor, kde sólový part prednesie známa slovenská gitaristka Miriam Rodriguez-Brüllová.

Klavír a klaviristi K

Cyklus ponúkne šesť recitálov v interpretácii vrcholných svetových klaviristov. Mená ako Till Fellner, Yulianna Avdeeva, Eugen Indjic a Paul Lewis sú magnetom prestížnych koncertných pódií.

Rodinné koncerty R

Sú určené tým najmladším návštevníkom, od 3 do 10 rokov. Tieto koncerty majú výchovno-vzdelávací charakter, ich cieľom je ukázať malým deťom už od toho najnižšieho veku, ako sa môžu hravou a zároveň edukačnou formou postupne približovať k porozumeniu vážnej hudby. Aby sa tento cieľ ešte viac zvýšil, všetky koncerty sú moderované a prekvapením na záver je tombola.

O všetkých pripravených koncertoch nájdete informácie na stránke www.filharmonia.sk alebo v celosezónnom bulletine, ktorý je v predaji v Pokladnici SF.

PRELAĎTE na ŽIVÚ HUDBU v SLOVENSKEJ FILHARMÓNII.