Pozvánka na koncerty v najbližších týždňoch do REDUTY!

 

Po slávnostných koncertoch (26. a 27. januára 2012) budú symfonické štvrtkypiatky budú pokračovať v Koncertnej sieni Slovenskej filharmónie.

 

Vo februárimarci  sa filharmonici predstavia pod taktovkou  šéfdirigenta SF   Emmanuela Villauma na štyroch dvojiciach koncertov.   Prvá zaznie  vo štvrtok piatok 2.3. februára. Filharmonici so svojim šéfdirigentom uvedú dve veľké symfonické diela  majstrov hudobného klasicizmu – Symfóniu č. 41 C dur Jupiterskú KV 551
Wolfganga Amadea Mozarta a Symfóniu č.6 F dur Pastorálnu op. 68   Ludwiga van Beethovena.

Vo štvrtokpiatok 8.9. marca  bude hosťom  koncertov  mladý  americký klavirista Andrew von Oeyen, ktorý sa v bratislavskej Redute debutovo predstavil pod taktovkou Emmanuela Villauma   v 58. koncertnej sezóne. Tentokrát  v jeho interpretácii zaznie  Koncert pre klavír a orchester Es dur KV 482 Wolfganga Amadea Mozarta.  V druhej polovici koncertov zaznie v slovenskej premiére  scénická melodráma Persefona ruského skladateľa Igora Stravinského v interpretácii Slovenskej filharmónie,   Slovenského filharmonického zboru /Jozef Chabroň, zbormajster/Bratislavského chlapčenského zboru / Magdaléna Rovňáková, zbormasjterka/. Dielo vzniklo  na text francúzskeho spisovateľa, André Gideho, nositeľa Nobelovej ceny roku 1947.  

   

O týždeň neskôr 15. a 16. marca šéfdirigent Slovenskej filharmónie Emmanuel Villaume uvedie dvojicu koncertov s francúzskym programom.  V slovenskej premiére zaznie Symfonietta Francisa Poulenca.

Na štvrtej dvojici koncertov 22.23. marca  Emmanuela Villauma zaznejú  dve symfonické diela – Symfónia č. 40 g mol KV 550 Wolfganga Amadea Mozarta a nie často uvádzaná Alpská symfónia op. 64 Richarda Straussa.

 

 

 

Vo  štvrtok piatok 9.10. februára  bude hosťom Slovenskej filharmónie  fenomenálny český hráč na lesný roh Radek Baborák. So Slovenskou filharmóniou sa predstaví v Koncerte pre lesný roh a orchester B dur op. 91 Reinholda Gilera. Ako sólista vystupuje so špičkovými orchestrami – Berlínska, Londýnska, Česká, Mníchovská, Petrohradská či Tokijská filharmónia. Ako 18- ročný sa stal najmladším prvým hráčom na lesný roh Českej filharmónie a neskôr bol členom Berlínskej filharmónie. V súčasnosti sa venuje najmä sólovým koncertom a je členom komorných zoskupení.

 

O týždeň neskôr 16.17. februára sa Slovenská filharmónia  predstaví s popredným francúzskym dirigentom Alainom Parisom, ktorý s orchestrom pracoval viackrát a v Bratislave vystúpil aj na Medzinárodnom hudobnom festivale BHS. Program koncertov je zostavený z diel francúzskych skladateľov, v slovenskej premiére zaznie Hymne a la Justice op. 14 Gabriela Albérica Magnarda. Obrazy /Images Claude Debussyho, sú zaradené pri príležitosti 150. výročia od narodenia skladateľa.  

 

stredu 15. februára  bude Koncertná sieň Slovenskej filharmónie patriť mladým umelcom z bratislavského konzervatória. V rámci koncertného cyklu Junior – pre mladých sa opäť predstavia študentské telesá – na prvom z nich   členovia Symfonického orchestra Konzervatória v Bratislave s dirigentom Júliusom Karabom. Koncert začne o 18,00 h.

 

Malej sále Slovenskej filharmónie sa vo februári uskutočnia  4 komorné koncerty.utorok 7. februára  Fašiangový koncert súboru pre starú hudbu Musica aeternaumeleckým vedúcim Petrom Zajíčkom,nedeľu 12. februára štvrtý koncert cyklu Slovenského komorného orchestra Bohdana Warchala /umelecký vedúci Ewald Danel/.    V utorok 21. februára sa v Malej sále SF o 19,00 h uskutoční Koncert v spolupráci s The International Holland Music Sessions. utorok 28. februára sa v rámci komorných utorkov predstavia členovia Komorného súboru ALEA.

 

 

Informácie o všetkých koncertoch a program nájdete na www.filharmonia.sk

Predaj vstupeniek na koncerty bude vo februári pokračovať v Pokladnici SF, v historickej budove SND / vchod z Gorkého ulice/, hodinu pred koncertom v bratislavskej REDUTE.