Večer komornej hudby pre husle a klavír


Na treťom utorkovom koncerte cyklu Hudobná mozaika sa predstavia dvaja mladí slovenskí interpreti – huslista Marek Zwiebel a klavirista Ivan Buffa. Obaja umelci  absolvovali  Konzervatórium v Košiciach . V štúdiu pokračovali na VŠMU v Bratislave a na Universität für Musik und darstellende Kunst vo Viedni. Marek Zwiebel už počas  štúdia získaval skúsenosti v Slovenskom komornom orchestri Bohdana Warchala.  Roku 2000 získal 3.cenu na súťaží Slovenských Konzervatórii.   Je členom komorného orchestra Banda Antix v Luzerne, Quasars Ensemble a Zwiebelovho kvarteta, s ktorým pravidelne vystupuje na najväčších hudobných festivaloch na Slovensku. Ivan Buffa  sa zúčastnil  na viacerých medzinárodných skladateľských aj interpretačných kurzoch.
 V roku 2007 mu vo vydavateľstve Hevhetia vyšlo profilové CD „New slovak music for piano“. Ako interpret premiérovo uviedol desiatky diel slovenských aj zahraničných autorov, je vyhľadávaným komorným hráčom rozličných štýlových orientácií.


Na koncerte zaznejú komorné diela  pre husle a klavír – Sonáta pre husle a klavír c mol op. 30 č. 2 Ludwiga van Beethovena, Sonáta pre klavír a husle č. 3 op. 25 Georgea  EnescuSonáta pre husle a klavír op 94.a Sergeja Prokofieva. Koncert sa bude konať v utorok 8. decembra19,00 hKoncertnej sieni Dvorana na Zochovej ulici.